Ga naar hoofdinhoud

Energie, personeel en supply chains baren bedrijven meeste zorgen; automatisering de oplossing


2023 wordt een uitdagend jaar. Energie, personeel en haperende supply chains baren de meeste bedrijven de meeste zorgen. Automatisering kan de oplossing zijn.

Stijgende energiekosten (32%), stijgende arbeidskosten (27%) en beperkingen in de toeleveringsketen en verzending (26%). Dat zijn, net als vorig jaar, de grootte hoofdbrekens voor bedrijven wereldwijd.

Behoefte aan automatisering

Zo blijkt uit onderzoek van Autostore. Het Noorse bedrijf heeft een nieuw benchmarkrapport uitgebracht met inzichten van meer dan 300 C-level business leaders in warehouse management en fulfilment. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de behoefte om te automatiseren rap toeneemt.

automatisering

Zie ook
Warehouse automatiseren: zo doen de grote supermarktketens dat

“Er is behoefte om efficiënter te werken, wat wellicht de reden is dat bijna 9 op de 10 organisaties in 2023 automatiseringstechnologie in hun magazijn hebben of van plan zijn deze te installeren”, aldus Ellen Brune, Head of Global Strategic Accounts bij AutoStore. “Het voornemen om een uitdagende macro-omgeving het hoofd te bieden met een technologie-opname is goed nieuws voor klanten die hun producten snel willen hebben.”

Energielasten

AutoStore ondervroeg voor het rapport leidinggevenden uit Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Europese respondenten (44%) noemden energiekosten als grootste uitdaging, vergeleken met Noord-Amerikaanse en Asia Pacific respondenten (24%). Omgekeerd zijn de stijgende arbeidskosten een groter probleem in APAC (34%) en Noord-Amerika (27%) dan in Europa (22%).

energie besparen warehouse

Zie ook
Energie besparen in je warehouse: dit zijn de quick wins

Volgens de bedrijfsleiders in de sector zijn de belangrijkste aandachtspunten voor 2023 het verbeteren van de klanttevredenheid (34%), investeren in automatiseringstechnologie (31%), duurzame oplossingen (31%), grotere efficiëntie van het personeelsbestand (31%) en het sneller leveren van goederen aan personen (30%).

Automatiseringsbehoefte

88 procent van de respondenten stelt dat zij tegen 2024 een geautomatiseerd opslag- en zoeksysteem zullen implementeren. Tweeëndertig procent heeft al enige vorm van automatiseringstechnologie ingevoerd en 56% maakt plannen om deze in de komende 12 maanden in te zetten.

“Automatiseringstechnologie is zodanig verschoven dat het niet langer een ‘nice to have’ is in het magazijn, maar een absolute must have”, aldus Marcus Mogéus, Chief Marketing Officer bij AutoStore. “Dit rapport laat zien dat het investeringsplan voor bedrijven als het gaat om automatiseringstechnologie drastisch is toegenomen ten opzichte van eerdere rapporten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven