Ceva gaat personeelsvraagstuk te lijf met kunstmatige intelligentie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ceva gaat personeelsvraagstuk te lijf met kunstmatige intelligentie


Ceva Logistics wil zijn personeelsplanning optimaliseren. Daarom gaat de logistiek dienstverlener gebruikmaken van kunstmatige intelligente.

Ceva, dat Ingram Micro integreert in zijn business, wil een ideale arbeidssituatie creëren voor medewerkers, niet onbelangrijk in en tijd waarin personeelstekort groot probleem is. Ceva gaat daarom in zee met in zee met Quinyx die een tool heeft die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. De implementatie van de Quinyx software wordt in stappen uitgerold in de 36 landen.

Wereldwijde digitale transformatie

De samenwerking met Quinyx is onderdeel van de wereldwijde digitale transformatie die Ceva Logistics op dit moment doormaakt. De strategische personeelsplanning stelt het bedrijf in staat om werknemers meer flexibiliteit, autoriteit en zicht op hun roosters te bieden. Zo kunnen planningen gemaakt worden die beter aansluiten bij het privéleven van werknemers. Dit draagt bij aan het werkgeluk en behoud van personeel, maar ook aan de aantrekkelijkheid van Ceva Logistics als werkgever, is de verwachting.

Lees ook
Personeel vinden en houden vraagt meer dan alleen goed salaris

Kunstmatige intelligentie

Bovendien ondersteunt Quinyx’ oplossing het operationele management. Dankzij AI-gedreven software krijgen managers meer zicht op de werkdruk, de hoeveelheid shifts die nodig zijn en of er voor die shifts genoeg werknemers beschikbaar zijn. Roosters kunnen hier vervolgens snel en gemakkelijk op aangepast worden, met als resultaat een efficiëntere, betrouwbaardere en flexibelere dienstverlening aan klanten.

Bart Beeks, global head of contract logistics bij CEVA Logistics: “Bij CEVA Logistics definiëren we innovatie als de implementatie van nieuwe ideeën met zakelijke impact. Met Quinyx kunnen we onze on-site medewerkers rechtstreeks ondersteunen door hen een krachtig en ergonomisch hulpmiddel te bieden om hun dagelijkse werkroutines gemakkelijker te maken. Voor ons is dat innovatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven