Bol.com pakt groots uit: 3,5 miljoen artikelen zonder doos • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bol.com pakt groots uit: 3,5 miljoen artikelen zonder doos


Bol.com gaat bestellingen vaker bezorgen zonder de bekende blauwwitte Bol.com-doos. Dit jaar nog worden circa drieënhalf miljoen artikelen zonder doos verstuurd, zo laat de webwinkel weten. Als het karton niet noodzakelijk is voor de bescherming van het product, dan wordt de doos weggelaten.

Bol.com geeft aan dat men op een ‘zo verantwoord mogelijke manier’ wil verpakken. Eerder al stelde het bedrijf zich ten doel om de CO2-uitstoot per pakket terug te brengen naar nul gram in 2025. Daarom introduceert men een verzendzak van gerecycled plastic en wordt het gebruik van opvulmateriaal en dus ook karton beperkt.Voorbeeld van een artikel dat zonder Bol.com-doos verstuurd kan worden.

Verzendbak

In de verzendzak zullen artikelen als rugzakken, handdoeken, sokken en kleding op maat worden ingepakt. Een verzendzak in plaats van een doos levert een CO2-reductie van negentig procent per verpakking op. Bol.com baseert zich daarmee op een schatting van het duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize.

Inpakmachines

In het fulfilment center in Waalwijk werkt Bol.com al met zeven inpakmachines die loze ruimte in pakketjes zoveel mogelijk voorkomen. Dit aantal wordt de komende jaren opgeschroefd naar 25 inpakmachines. Wil je meer lezen over het fulfilment center in Waalwijk? Warehouse Totaal schreef er eerder onderstaand bericht over.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven