Ga naar hoofdinhoud

Black Friday: DPD schakelt razendsnel en opent nieuw dc


Pakketdienst DPD opent een nieuw distributiecentrum Maastricht. Met het nieuwe dc breidt DPD haar capaciteit in het uitleveren van pakketten in Nederland verder uit om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren. 

Minder CO2-uitstoot

Hiernaast bespaart DPD dagelijks zo’n 5000 kilometer aan transport vanuit het sorteercentrum in Eindhoven naar Maastricht. Dit staat gelijk aan een vermindering van ruim 400 ton CO2 uitstoot per jaar. De nieuwe locatie beschikt over een totale vloeroppervlak van 6750 vierkante meter en een sorteermachine van ruim 250 meter lang. Het nieuwe centrum levert circa 100 extra werkplekken op.

15.000 pakketten per dag

Met het oog op de drukte rondom Black Friday en de feestdagen besloot DPD 10 weken geleden om het nieuwe distributiecentrum nu te gaan openen. Dat doel is behaald. Het dc heeft een oppervlakte van bijna 5.500 m² bedrijfsruimte en 1250 m² kantoorruimte. Door slim met de beschikbare ruimte om te gaan, is DPD in staat om meer dan 15.000 pakketten per dag te sorteren ter bezorging in het gebied rondom Maastricht. 

Efficiënte routes

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Door de opening van depot Maastricht breiden we onze capaciteit verder uit om zo in te spelen op de vragen vanuit de markt en piekvolumes snel te verwerken. Daarnaast hebben we ook gekeken hoe we verder onze carbon footprint terug kunnen dringen. Dit doen we door elektrische voertuigen in te zetten, maar we kijken ook hoe we efficiënt onze routes in kunnen plannen. Door de opening van depot Maastricht kunnen we ook hier onze CO2 uitstoot van ons transport aanzienlijk terugdringen.”

Bron foto’s: Willem Boetzkes (Manager Real Estate bij DPD Pakketservice).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven