DC van 18 voetbalvelden verrijst in Hong Kong • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DC van 18 voetbalvelden verrijst in Hong Kong


Logistiek dienstverlener Arvato SCM Solutions heeft een nieuw distributiecentrum geopend in Hong Kong. Het warehouse is 100.000 vierkante meter groot en bevat 4.500 vierkante meter kantoorruimte. Arvato heeft ook dc’s in Kentucky, Californië en Nederland en men had al een ander warehouse in Hong Kong.

Arvato heeft het tweede dc in Hong Kong laten bouwen voor ‘een belangrijke wereldwijde hightech-klant’. Het is bekend dat deze producent uit Amerika komt, maar verder zijn er geen details over dit bedrijf prijsgegeven.

Wat is Arvato?

Arvato, onderdeel van het Duitse mediaconcern Bertelsmann, is een logistiek dienstverlener waar in veertig landen circa 70.000 mensen voor werken. Arvato organiseert de fulfilment-activiteiten voor onder meer cosmeticahuis Rituals, maar werkt dus ook voor een grote speler in de hightechwereld.

Bekijk hier een video van Arvato SCM Solutions.

Nederland

Arvato nam een dc in Venlo in de zomer van 2017 in gebruik. Dit warehouse is 41.000 vierkante meter groot en staat op bedrijventerrein Trade Port Noord. Arvato nam zich voor om vanuit hier ongeveer dertig miljoen artikelen per jaar te verzenden. In het dc in Venlo werken ongeveer tweehonderd medewerkers. Arvato is verder aanwezig Venray, Gennep en op bedrijventerrein Schiphol-Rijk.

Hong Kong

De logistieke sector is een belangrijke pijler van de economie van Hong Kong. De voormalige Britse kolonie wordt echter wel hard geraakt door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Zo halveerde de economische groei van Hong Kong in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven