Magazijnautomatisering

Nieuw warehouse Arvato in Venlo

Voortbordurend op haar internationaliseringsstrategie heeft Arvato SCM Solutions een nieuw magazijn in Nederland opgestart. De nieuwe locatie met een oppervlakte van ca. 41.000 m² is gelegen in Venlo en zal door Arvato worden gebruikt voor logistieke diensten en fulfilment-activiteiten.

De locatie in Venlo zal deel uit gaan maken van het locatiecluster dat door Arvato in Nederland wordt gerund. “De Venlo-site vormt een essentiële component voor verdere groei in Nederland”, aldus het bedrijf in een toelichting. “De logistieke faciliteit in het industriegebied Trade Port Noord biedt hiervoor ideale randvoorwaarden: dankzij de uitstekende infrastructuur en snelle verbindingen naar de Nederlandse, Duitse en Europese wegennetwerken is Venlo een van Europa’s toplocaties voor logistieke diensten. Andere doorslaggevende eigenschappen van deze locatie zijn de nabijheid tot de binnenlandse terminals, spoor en waterwegen, alsmede ook tot de internationale luchthavens van Maastricht, Düsseldorf, Amsterdam en Eindhoven.”

Hoge automatiseringsgraad

Op de locatie in Venlo wordt een orderpick- en verzendoplossing met een hoge automatiseringsgraad toegepast. De basis hiervoor vormt een uiterst modern conveyor-systeem dat wordt ondersteund door functionaliteiten als dozenopzetters, sealmachines en volledig geautomatiseerd toevoegen van pakbonnen. “Een investering die essentieel is om de verzendcapaciteit van naar schatting 30 miljoen artikelen per jaar te bereiken.” De locatie maakt tevens verdere groei van de activiteiten mogelijk: het magazijn biedt nog eens 10.000 m² voor nieuwe klanten.

“Het nieuwe distributiecentrum in Venlo draagt bij aan onze uitbreidingsstrategie op het gebied van internationale activiteiten”, zegt Andreas Barth, President Hightech & Entertainment van Arvato. “De configuratie is enerzijds aangepast aan de wereldwijde activiteiten van de huidige klant en anderzijds geheel volgens onze overkoepelende filosofie: het aanbieden van gestroomlijnde oplossingen voor de wereldwijde operaties van onze klanten, om zo de groeiambities van onze klanten te faciliteren.”

Hightech

De eerste belangrijke klant die geïmplementeerd wordt op deze nieuwe locatie is een grote naam uit de hightech-industrie. De naam daarvan wil Arvato – nog – niet kwijt. “Deze klant wordt al bediend vanuit twee andere locaties in de Verenigde Staten, gelegen in Louisville, Kentucky en Ontario, Californië. Alle drie locaties werken met exact dezelfde IT-infrastructuur en vrijwel identieke bedrijfsprocessen.”

De nieuwe locatie in Venlo is dusdanig opgezet dat ze just-in-time opslag-, verpakkings- en verzenddiensten kan aanbieden, alsmede complexere services zoals transformatie op grote schaal, bundeling, voorraad- en retourbeheer en andere waardetoevoegende diensten. “Op het gebied van beveiliging voldoet de locatie aan de eisen van de klanten die de normen van TAPA A-certificering overtreffen.” Voor de nieuwe locatie zijn meer dan 200 medewerkers nodig. Deze medewerkers worden momenteel geworven. “Wij willen in juli volledig operationeel zijn en zijn inmiddels al begonnen met de distributie van de eerste orders,” vertelt Martijn Nielen, Vice-President voor Nederland bij Arvato SCM Solutions. “De project- en opstartfase worden ondersteund door nog eens 150 supply-chain-experts uit het internationale Arvato-netwerk.”

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TEST
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven