Ga naar hoofdinhoud

Amazon wil mega distributiecentrum in Nederland openen


Amazon wil een distributiecentrum in Nederland openen van circa 100.000 m2.

Amazon beschikt in ons land al over een bezorgcentrum bij Schiphol van waaruit de klanten in de regio Amsterdam worden beleverd. De rest van de Nederlandse klanten krijgen de goederen vanuit een DC in Duitsland net over de grens bij Heerlen dat in 2021 werd geopend. In België komt eveneens een hub.

Nieuw fulfilmentcentrum Amazon

Daar komt nu een fulfilment center bij in Nederland meldt Vastgoedmarkt op basis van goed ingevoerde bronnen in de logistieke vastgoedwereld. Amazon zou op zoek zijn naar grond waar een nieuw DC ontwikkeld kan worden of een bestaand distributiecentrum uitgebreid. Locaties van een grootte van 100.000 m2 zijn schaars in Nederland. Het is niet duidelijk waar en wanneer een mogelijk nieuwe locatie wordt ontwikkeld.

Bezorghub bij Schiphol

Amazon is sinds 2015 actief in Nederland met sinds drie jaar een Nederlandstalige website. Voor de dagelijkse bezorging van de vele duizenden pakketten in de regio Amsterdam beschikt de ecommercegigant over een zogeheten bezorghub van 12.000 m2 bij Schiphol. Daar worden de pakketjes verwerkt en opgehaald door honderden busjes van diverse vervoerders.

Echter, Amazon wil een fijnmaziger logistiek netwerk in Europa creëren en daar hoort onder andere een nieuw DC in Nederland bij. Amazon streeft er naar de leveringsafstanden te verkorten. Het is tot dusver nog onbekend hoeveel fulfilmentcentra’s in Europa gepland zijn. Volgens vice president global operations Stefano Perego laat Amazon zich hierbij vooral leiden door de vraagbehoefte van klanten.

Amazon heeft sinds 2010 142 miljard dollar geïnvesteerd in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven