Amazon wil tientallen fulfilmentcentra extra in Europa • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon wil tientallen fulfilmentcentra extra in Europa


Amazon is van plan om nieuwe magazijnen te openen in Europa. De extra fulfilmentcentra moeten de e-commerereus efficiënter maken.

Amazon, dat in Amsterdam zijn eerste en enige bezorghub in Nederland heeft, heeft groeiplannen in Europa als het gaat om fulfilmentcentra. De uitbreiding maakt deel uit van Amazons streven naar meer efficiëntie door de leveringsafstanden te verkorten en de distributiecentra meer te automatiseren, meldt Reuters.

Nieuwe fulfilmentcentra Amazon

Stefano Perego, vice president of global operations Noord-Amerika en Europa zei dat op de  Shoptalk-conferentie in Barcelona deze week. Hij vertelde dat Amazon’s aanwezigheid in Europa zou toenemen van meer dan 70 fulfilment centres op dit moment, hoewel hij weigerde te zeggen hoeveel nieuwe magazijnen gepland zijn of waar, en zei alleen dat het bedrijf zich laat leiden door de vraag van klanten.

Amazon heeft 142 miljard euro (156 miljard dollar) geïnvesteerd in Europa sinds 2010, en zijn groei in de regio werd de afgelopen jaren gestimuleerd door COVID-19 vergrendelingen die online winkelen stimuleren.

Robots Amazon

Perego bevestigde ook dat Amazons vertrouwen in robots groot is. Robots helpen magazijnen veiliger te maken, doordat werknemers minder zware voorwerpen hoeven te verplaatsen of repeterende bewegingen hoeven te maken en zich kunnen concentreren op taken die meer vaardigheden vereisen, aldus Perego.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven