Ga naar hoofdinhoud

Amazon opent bezorghub vlak over de grens


Amazon opent een nieuwe bezorghub. Dit keer niet in Nederland, maar vlak over de grens in België.

Amazon ontvouwt meer en meer zijn logistieke macht en kracht. Nadat de e-commercereus vorig jaar zijn eerste bezorghub in Nederland opende, komt daar nu een nieuwe bij vlak over de grens.

Uitbreiding bezorgnetwerrk

De Amerikaanse e-commercereus wil eind dit jaar een eerste bezorgcentrum in Antwerpen openen. Amazon doet dat om aan de toenemende vraag te voldoen en de capaciteit aan zijn bezorgnetwerk uit te breiden, laat het weten in een persbericht.

Amazon zal de site zelf beheren en zal naast zijn bestaande bezorgpartners in België samenwerken met kleine en middelgrote onafhankelijke lokale bezorgers, net zoals Amazon in zijn bezorghub nabij Schiphol doet.

Bezorggebied

Het bezorgcentrum, in Blue Gate Antwerp, vlak bij de Schelde, zal pakketten krijgen vanuit de bestaande Europese sorteercentra, onder meer in Frankrijk en Duitsland.

In Antwerpen zullen de pakketten dan per adres worden gesorteerd en door onafhankelijke Belgische transportbedrijven worden afgeleverd bij klanten in het stadscentrum en de wijdere omgeving van Antwerpen. Of het zuiden van Nederland ook wordt bediend vanuit deze hub is niet bekendgemaakt.

Foto David Plas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven