Amazon haalt UPS en Fedex in als ''grootste'' pakketbezorger • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon haalt UPS en Fedex in als ”grootste” pakketbezorger


Amazon is klaar om begin 2022 de grootste Amerikaanse pakketbezorger te worden.

Amazon, dat honderden warehouses opende sinds 2020, is hard op weg UPS en FedEx in te halen als Amerikaans grootste pakketbezorger. Dat stelde Dave Clark, ceo van Amazon recent op CNBC.

Lees ook
Binnenkijken in Amazon eerste sorteercentrum in Nederland

“We verwachten dat we tegen het einde van dit jaar een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zullen zijn”, vertelde Clark aan op CNBC tijdens een interview. “Ik denk dat we tegen het einde van het jaar, zo niet begin ’22, waarschijnlijk de grootste pakketbezorger in de VS zullen zijn.”

Amazon logistieke kracht

Amazon heeft gestaag enorme logistieke en fulfilmentactiviteiten opgebouwd. Hiermee wil de e-commerce reus zijn afhankelijkheid verminderen van externe partijen als UPS en fedex die hierdoor zijn veranderd van partners in rivalen.

Amazon opent extra warehouses voor optimale voorraad

Zo investeert Amazon al jaren in een eigen vrachtwagen- en vliegtuigenvloot. Recent heeft het extra dc’s toegevoegd aan zijn logistieke operatie om er voor te zorgen dat de pakketten op tijd aankomen bij de klant.
Ook verscheept Amazon op eigen houtje tegenwoordig containers met goederen naar nieuwe havens om blokkades te voorkomen.

“Deze dingen gebeuren niet van de ene op de andere dag”, zei Clark. “We bouwen al twee decennia aan de logistieke infrastructuur en het technologieplatform dat het aandrijft.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven