Ga naar hoofdinhoud

Voorraadtekort? Amazon tackelt probleem met extra magazijnen


Amazon gaat een extra laag magazijnen toevoegen voor zijn pakketdistributie-infrastructuur. De extra laag komt tussen de fulfilment- en distributiecentra.

Te lange aanvoerlijnen voor voorraad en verstoorde supply chains door onder meer de ontwrichte containermarkt nopen Amazon tot nieuwe stappen. Amazon gaat meer voorraad en dichterbij zijn fulfilment centra opslaan.

Deze nieuwe magazijnen van Amazon, dat recent in Nederland operationeel is met een last mile center, zijn bedoeld voor voorraadbeheer“, zegt Rick Watson, oprichter en ceo van RMW Commerce Consulting tegenover Loadstar. Het idee is begonnen met proeven met klanten die gebruikmaken van het Fulfilment by Amazon (FBA) -programma, waarbij fulfilmentcentra “van stroomopwaarts worden gevoed, voor meer naadloze aanvulling”.

Lees ook
Micro e-fulfilment start up (al actief in Nederland) harkt miljoenen groeigeld binnen voor expansie

Voorraad fulfilmentcentra

De extra magazijnlaag moet de voorraadaanvoer naar fulfilmentcentra verkorten en dus versnellen. De extra magazijnen komen op locaties die zich binnen een dag rijden bevinden van de fulfilment centra. “Ons systeem vult automatisch de voorraad aan van upstream-opslag naar Prime-ready fulfilmentcentra”, aldus Amazon. Ze zullen waarschijnlijk niet in stedelijke centra bevinden vanwege grondprijskosten.

Zie ook
‘Robot van Amazon doodt coronavirus in warehouses’

Magazijnen met weinig automatisering

De opslagkosten in de nieuwe faciliteiten zijn gemiddeld tussen de 47% en 63% lager dan in de fulfilmentcentra is de inschatting. De extra magazijnen hebben relatief weinig automatisering in vergelijking met de fulfilmentcentra is de inschatting van John Haber, ceo of parcel logistics consultant Spend Management Experts.

Grote distributiecentra

Aangezien de nieuwe faciliteiten aanzienlijk meer opslagruimte bieden dan fulfilmentcentra, zou dit FBA-gebruikers in staat moeten stellen grotere voorraden in de VS aan te houden. Een nieuwe faciliteit in Minnesota die is geïdentificeerd als een upstream-magazijn voor het programma, heeft een oppervlakte van bijna 160.000 vierkante meter.

Goed voorbeeld doet volgen

Volgens Watson is het concept van “aanzienlijk operationeel belang” voor Amazon: “In de afgelopen twee jaar werd Amazon echt beperkt door de capaciteit in zijn magazijnen. “Dingen in FBA-faciliteiten moeten extreem snel gaan. Je kunt het je niet veroorloven om producten [in fulfilmentcentra] op te slaan.” En FBA-gebruikers, denkt Watson, zullen blij zijn met de uitgebreide opslagcapaciteit. “Alles wat de capaciteitsbeperkingen verlicht, is welkom op de markt”, Haber stelt: “Ik denk dat je zult zien dat Amazon niet de enige zal zijn die dit doet. Sommige 3PL’s doen dit soort dingen al. UPS zei dat het naar iets soortgelijks keek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven