Verdozing een probleem? Amazon opende honderden distributiecentra sinds 2020 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Verdozing een probleem? Amazon opende honderden distributiecentra sinds 2020


Amazon timmert hard aan de weg. Letterlijk. Sinds corona zijn intrede deed, opende de e-commerce reus honderden nieuwe distributiecentra.

Verdozing is een thema dat in Nederland steeds luider klinkt. Maar in de VS lijkt het thema amper te spelen, tenminste afgaande aan de cijfers die Amazon overlegt.

Amazon opende honderden nieuwe distributiecentra

De grootste e-commerce gigant ter wereld is dol op robots én warehouses. Amazon opende in zijn eentje namelijk alleen al honderden distributiecentra sinds eind 2019, meldt The Wall Street Journal.

De afgelopen twee jaar heeft Amazon ruim 450 nieuwe dc’s geopend voor het opslaan van artikelen, sorteren en verzenden. Recent werd al duidelijk dat Amazon om voorraad op peil te houden in de VS extra magazijnen toevoegt aan zijn logistieke operatie.

Verdubbeling fulfilmentnetwerk

Hiermee heeft Amazon zijn fulfilmentnetwerk bijna verdubbeld volgens logistiek adviseur MWPVL International, De toename in dc’s moet de er voor zorgen dat Amazon zijn eigen ambitie waarmaakt, namelijk: artikelen in één dag of minder te leveren, en in toenemende mate om dit te doen zonder de hulp van externe verladers.
Het bedrijf heeft nu ruim 930 vestigingen in het hele land.

Last mile Amazon

Volgens schattingen van onderzoeksbureau ShipMatrix Inc. werd medio november meer dan 98% van de pakketten die aankwamen bij de bezorgcentra van Amazon, die zich doorgaans in de buurt van de eindbestemmingen van de pakketten bevinden, de volgende dag bezorgd.

Voorraad Amazon voor eerst geen probleem

Brian Olsavsky, Chief Financial Officer van Amazon, zei dat de voorraad van het bedrijf toenam ter voorbereiding op de drukke periode. Voor het eerst in tijden, zei hij, heeft het bedrijf geen capaciteitsbeperking. Amazon vertrouwt al jaren op een systeem waarbij veel pakketten in de ene faciliteit worden verpakt en vervolgens bij een andere worden gesorteerd en verzonden. De laatste tijd is het bedrijf begonnen met het openen van meer centra die ook dienst doen als fulfilment- en leveringslocaties, zegt MWPVL-president Marc Wulfraat, die vastgoedgegevens verzamelt en analyseert.

Amazon heeft 85 eigen vliegtuigen

De voorraadoptimalisatie is ook een gevolg van jarenlang investeren in zijn eigen logistiek om minder afhankelijk te zijn van bedrijven als UPS en Fedex. Amazon zei in oktober dat het meer havens gebruikte en zijn capaciteit voor containerverwerking had verdubbeld, terwijl zijn vliegtuigvloot binnenkort meer dan 85 vliegtuigen zal omvatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven