Binnenkijken in Amazon eerste sorteercentrum in Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in Amazon eerste sorteercentrum in Nederland


Amazon is gearriveerd in Nederland. Ook met zijn logistiek. Onder de rook van Schiphol worden duizenden pakketten klaargestoomd voor de last mile. Robots zijn er niet te vinden, wel slimme algoritmes en een bonte mix aan nationaliteiten.

Waar de klantreis van de pakketten begint in fulfilment centra, zoals in het nieuw te bouwen dc nabij Heerlen, is de bezorghub in Rozenburg, het sluitstuk van die zogenoemde ‘customer journey’.

12.000 vierkante meter

In het 12.000 vierkante meter grote distributiecentrum, onder de rook van Schiphol, worden dagelijks duizenden pakketjes verwerkt om ingeladen te worden in honderden busjes en bezorgd. Exacte aantallen over hoeveel pakketten de hub precies verwerkt, wil warehouse manager Konstantinos Kafritsas niet geven, maar aan openheid over de werkwijze geen gebrek. 

Mensen boven robots bij Amazon Nederland

Amazon staat bekend om zijn sterke automatiseringsdrang; denk aan de duizenden robots die door de tientallen magazijnen wereldwijd rijden en de autonome last mile robots. Van die robotiseringsdrift is in de bezorghub niets terug te vinden. Handjes, naast scanners, conveyors en algoritmes, zijn leidend in de operatie. Een bewuste en logische keuze verklaart Stephan Eichenseher, senior public relations manager van Amazon: “Wij starten altijd manueel omdat we het proces eerst goed willen leren kennen.”

Kafritsas: “Iedereen wordt zo opgeleid dat ze alle facetten van de operatie kunnen. Medewerkers kunnen een voorkeur opgeven, maar het iedereen moet overal inzetbaar zijn. Dit maakt ons meer flexibel.”

Lees binnenkort het hele artikel online, exclusief voor abonnees.
Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) opties

Hoofdfoto: David Plas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven