Ga naar hoofdinhoud

Amazon gaat (eindelijk) bezorgen met drone


Drone delivery. Amazon praat er al tien jaar over. Dit jaar gaat het eindelijk gebeuren.

Bijna tien jaar nadat Amazon voor het eerst zijn plan had onthuld om artikelen via drones te bezorgen, gaat de techreus zijn techniek in de praktijk testen met echte klanten.

Californië

Amazon werkt samen met de FAA en lokale functionarissen om toestemming te krijgen om later dit jaar drone-leveringen te doen in Lockeford, Californië, een klein stadje net ten zuiden van Sacramento, meldt het bedrijf in een blogpost.

Zo werkt Amazon drone delivery

“Eenmaal aan boord zullen klanten in Lockeford Prime Air-items op Amazon zien die in aanmerking komen voor Prime Air. Ze plaatsen een bestelling zoals ze normaal zouden doen en ontvangen een geschatte aankomsttijd met een statustracker voor hun bestelling. Voor deze leveringen vliegt de drone naar de aangewezen afleverlocatie, daalt af naar de achtertuin van de klant en blijft op veilige hoogte zweven. Het zal dan het pakket veilig vrijgeven en weer opstijgen naar hoogte”, stelt Amazon.

Lees ook
Drone en robot waakhond bewaken warehouse GXO

Inside Amazon eerste Nederlandse hub

Walmart en UPS drone ambities

Het is een belangrijke mijlpaal voor Amazon, dat zijn ontwikkelingsprogramma voor drones in 2013 aankondigde, maar is ingehaald door rivalen als Walmart en UPS. De retailreus heeft plannen om zijn dronebezorging naar zes staten uit te breiden. UPS werkt onder meer samen met Apotheekgigant CVS voor drone last mile. In Afrika test het samen Zippline om medicijnen te bezorgen in afgelegen gebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven