Amazon blijft investeren in robots (en koopt robotspecialist) • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon blijft investeren in robots (en koopt robotspecialist)


E-commercegigant Amazon heeft de Amerikaanse robotspecialist Canvas Technology overgenomen, zo meldt TechCrunch. Het is niet bekend hoeveel Amazon betaalt voor het in 2015 opgerichte bedrijf.

“We zijn geïnspireerd geraakt door de vernieuwingen van Canvas Technology en delen een gemeenschappelijke visie over een toekomst waarin mensen samen met robotica werken om de veiligheid en de werkplek verder te verbeteren”, zo laat een woordvoerder van Amazon in een statement weten.

Canvas Technology is vooral bekend van de Canvas Autonomous Cart. Deze pickkar kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken. De kar maakt ook gebruik van 3D-beeldvorming. De op een serveerwagen lijkende robot is als het ware ‘een zelfrijdende auto in een magazijnomgeving’, schrijft TechCrunch.

De Canvas Autonomous Cart.

Kiva Systems

Amazon nam in 2012 robotfabrikant Kiva Systems voor bijna 690 miljoen euro over. De internetgigant besloot toen ook om voor het bedrijf een speciale robottak op te richten: Amazon Robotics. Inmiddels heeft Amazon naar eigen zeggen ongeveer 100.000 robots in gebruik verdeeld over 25 e-fulfilmentcentra.  

Met het kopen van Canvas Technology bevestigt Amazon dat men toekomst ziet in het gebruik van logistieke robots: “Deze acquisitie is een perfecte aanvulling voor het portfolio van Amazon”, reageert Mike Oitzman, redacteur van The Mobile Robot Guide. “De Canvas Technology-oplossing verbetert de person-to-goods workflow in de warehouses van Amazon.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven