Ga naar hoofdinhoud

Actieve lastdiagrammen verhogen veiligheid

Actief lastdiagram verhoogt veiligheid

Veiligheid is ook tijdens Logistica 2015 een belangrijk thema. Met actieve lastdiagrammen hopen onder andere Jungheinrich en MotracLinde de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn naar een hoger niveau te tillen.

Jungheinrich SafeLoad
Op de stand van Jungheinrich is zo’n actief lastdiagram te zien. Het nagelnieuwe systeem, SafeLoad genaamd, is ontwikkeld door RAVAS en geeft een akoestisch en visueel signaal aan de chauffeur zodra een onveilige situatie dreigt. Hiertoe meet SafeLoad de kracht die op het chassis wordt uitgeoefend en bepaalt het onder meer de lastzwaartepuntafstand. Het systeem kan op zowel elektrisch aangedreven trucks als op verbranders worden gemonteerd; nieuw of gebruikt.

Jungheinrich hal/stand 12/C130+D130

Linde Safety Pilot
MotracLinde geeft op haar stand een live demo van de vorig jaar geïntroduceerde Linde Safety Pilot, kortweg LSP. Ook dit systeem herkent het gewicht van de last en de lastzwaartepuntafstand. Op basis van die gegevens berekent LSP de maximale hefhoogte. Zodra de toelaatbare grens dreigt te worden overschreden, grijpt het systeem in. De chauffeur wordt akoestisch en visueel gewaarschuwd en de mast kan enkel nog zakken. LSP wordt door Linde af fabriek geleverd en is enkel beschikbaar voor nieuwe heftrucks.

MotracLinde, hal/stand 12/B041

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven