Ga naar hoofdinhoud

5700 zonnepanelen op nieuw dc van HEMA in Nieuwegein

Bron: Bas de Meijer. Foto: Bron: Bas de Meijer.

In Nieuwegein is de bouw van het nieuwe distributiecentrum van winkelketen HEMA van start gegaan. Het pand van 34.000 vierkante meter komt te staan op bedrijvenpark Het Klooster aan de A27 en gaat in maart 2020 open.

Het dc wordt 12,2 meter hoog, wordt uitgevoerd met LED-verlichting en zal worden voorzien van 5700 zonnepanelen. Dat aantal stroomramen zou voldoende zijn om 600 huishoudens van stroom te voorzien. In het dc zullen ongeveer 300 mensen komen te werken.

DC is nodig voor meer groei

HEMA heeft een nieuw dc nodig om verder te kunnen groeien, vertelde manager vastgoed Bas van der Kwaak in februari: “De nieuwe locatie in Nieuwegein ligt dichtbij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.”

HEMA, de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, opende in 1926 zijn eerste warenhuis in Nederland. Inmiddels zijn er in negen landen meer dan 750 HEMA-winkels. Men heeft ongeveer 19.000 werknemers in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven