Slimme shoesorter in nieuw dc Skechers verwerkt 6700 dozen per uur • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Slimme shoesorter in nieuw dc Skechers verwerkt 6700 dozen per uur


De Amerikaanse schoenengigant Skechers gaat de capaciteit van het Europese distributiecentrum in Luik uitbreiden en moderniseren. De operatie wordt uitgevoerd door warehouse automation specialist Inther Group.

8 kilometer rollenbanen

Binnen het 128.000 vierkante meter grote distributiecentrum zal 3,5 kilometer compleet nieuwe conveyor techniek worden geplaatst waardoor er in totaal 8 kilometer aan rollenbanen zal ontstaan. Daarnaast zal een dubbelzijdge Natrix shoesorter (met een capaciteit van ruim 6700 dozen per uur), twee Inther Conveyor Equipment weegschalen met dimensioner en twee High Performance Transfer wissels met een capaciteit van circa 2600 dozen per uur worden toegevoegd. “Met deze uitbreiding is Skechers voorbereid op de toekomst en verzekerd van optimale intralogistiek”, zegt Paul Hermsen, general manager bij Inther Group.

Sterke groei

Vanuit het Europese distributiecentrum van Skechers worden alle kanalen bediend: de klanten van de eigen webshop, de Skechers retail stores, en de wholesale customers. Sophie Houtmeyers, VP Distribution Operations: “Skechers Europa, maar ook wereldwijd, voorziet een verdere groei de komende jaren en daarom is gekozen voor een een uitbreiding van de automatisering. Onze tevredenheid over de huidige systemen moedigt ons aan om dezelfde partners hiervoor aan te spreken.”

November 2019 gereed

Inther Group is verantwoordelijk voor de gehele engineering en aansturing (PLC controls). Skechers neemt het vernieuwde dc medio november 2019 in gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven