Ga naar hoofdinhoud

Hoe maak je een magazijn meer schaalbaar?


Warehouse managementexpert Jeroen van den Berg heeft een herziene druk van zijn boek ‘Highly Competitive Warehouse Management’ uitgebracht. Het boek is volledig geactualiseerd naar de hedendaagse praktijk.

De auteur laat zien hoe je van een willekeurig magazijn in pakweg drie jaar een best-in-class operatie maakt. Lezers kunnen zelf een actieplan voor hun warehouse samenstellen uit een reeks van best practices in logistieke processen, managementprincipes, logistieke software en ketensamenwerking. Ze krijgen hierbij hulp van de online warehouse maturity scan die de voornaamste knelpunten in het warehouse identificeert.

De vorige druk van het boek dateert uit 2012 en de wereld is sindsdien flink veranderd. Economisch turbulente tijden, toegenomen mondialisering, de duurzaamheidstransitie en de coronapandemie hebben de kwetsbaarheid van logistieke ketens blootgelegd. Tegelijkertijd ontketende e-commerce een digitale revolutie waar traditionele logistieke netwerken evenmin een pasklaar antwoord op hadden.

Processen op de schop

Om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen heeft de logistieke wereld in het afgelopen decennium nieuwe best practices bedacht. “Sommige best practices uit 2012 zijn nog steeds actueel, maar met name de logistieke processen en IT zijn behoorlijk op de schop gegaan”, aldus de auteur. “Bovendien zie je dat warehouses sneller moeten kunnen inspelen op veranderingen in de keten. Dus laat ik zien hoe je magazijnen meer wendbaar en schaalbaar maakt.”

Adviseur, trainer, spreker, auteur

Jeroen van den Berg (1967) is expert in warehouse management. In zijn werk als adviseur, auteur, trainer, spreker of onderzoeker, daagt hij mensen uit om de big picture te zien en de obstakels te overwinnen die vooruitgang tegengaan in bedrijven. Hij heeft het talent om complexe problemen te structureren zodat ze eenvoudig te begrijpen worden.

Hij is auteur van ‘Integral Warehouse Management’ (2007) en de herziene uitgaves ‘Highly Competitive Warehouse Management’ (2012, 2021). In 1996 promoveerde hij aan de Universiteit Twente met zijn proefschrift ‘Planning and Control of Warehousing Systems’.

Over het boek

Het Engelstalige boek Highly Competitive Warehouse Management is bedoeld voor logistiek professionals en studenten. Het boek wordt wereldwijd op universiteiten en hogescholen gebruikt als studieboek.

Titel: Highly Competitive Warehouse Management

Ondertitel: An Action Plan for Best-in-Class Performance

Druk: Derde herziene druk

Taal: Engels

Verschijningsdatum: 1-9-2021

Uitgever: Management Outlook, Buren (www.hcwm.net)

ISBN: 978-9-4925-0501-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven