Uber wil logistieke gigant worden en pompt 1,9 miljard in Transplace • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Uber wil logistieke gigant worden en pompt 1,9 miljard in Transplace


Uber heeft Transplace overgenomen. Het techbedrijf, dat vooral bekend is van zijn taxidiensten, heeft hier 2,25 miljard dollar voor betaald. Omgerekend ruim 1,9 miljard euro.

De overname is bedoeld voor de Freight-tak van Uber. Daarmee kunnen vrachtwagenchauffeurs en opdrachtgevers aan elkaar worden gekoppeld om goederen per vrachtwagen te kunnen vervoeren. 

Transpalce is een dienst die vervoerders en verladers samenbrengt. Het doel van de overname is ‘het creëren van een carrier-to-carrier-platform’, zegt Lior Ron van Uber Freight. 

Ron: “Het eerste platform  in de sector dat de supply chains van alle verladers transformeert, operationele veerkracht garandeert en kosten verlaagt op een moment dat het er het meest toe doet.”

Uber heeft zijn inkomsten in coronatijd flink zien afnemen doordat veel minder passagiers taxi’s nodig hadden. Het Amerikaanse bedrijf heeft zijn activiteiten enigszins kunnen verschuiven naar de bezorging van maaltijden, maar zet nu ook vol in op de bezorging van goederen. De vrachtdivisie van Uber moet eind 2022 winstgevend zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven