Picnic opent eerste distributiecentrum in het noorden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic opent eerste distributiecentrum in het noorden


E-commerce supermarkt Picnic opent begin januari een nieuw distributiecentrum in Heerenveen. Van hieruit worden de klantenin Friesland, Drenthe en Groningen bediend.

Picnic maakt werk van het noorden van Nederland. Werd eerder bekend dat er een nieuw groot dc in Zwolle komt, nu is het de beurt aan Heerenveen. Het distributiecentrum in Heerenveen is 10.000 vierkante meter groot en biedt straks werk aan ongeveer 300 mensen. “We zijn inmiddels gestart met het werven van nieuwe collega’s”, aldus Michiel Muller, medeoprichter van Picnic.

Last mile

Picnic is momenteel in het noorden alleen actief in Leeuwarden. Waar de elektrische wagentjes van Picnic hierna in het straatbeeld verschijnen is nog niet bekend. Muller: “We zijn momenteel in meerdere steden aan het zoeken naar een ruimte waar we een hub kunnen vestigen.”

Lees ook
Butlon daagt AH en Picnic uit

Geautomatiseerd dc Zwolle in aanbouw

Eerder dit jaar werd bekend dat online supermarkt Picnic een geautomatiseerd fulfilment center in Zwolle start. Het Zwolse dc krijgt een vloeroppervlak van 45.000 vierkante meter en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

Technologie

Het distributiecentrum op Hessenpoort gebruikt de modernste technologie om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 400.000 kratten om producten in op te slaan.

Geautomatiseerd dc Utrecht

Utrecht geautomatiseerd fulfilment center In Utrecht legt Picnic de laatste hand aan zijn eerste geautomatiseerde dc (ingericht door (TGW). Dit warehouse van 42.000 vierkante meter moet 150.000 klanten van boodschappen gaan voorzien. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven