Indrukwekkend: dit is hoe Picnic het dc in Utrecht automatiseert • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Indrukwekkend: dit is hoe Picnic het dc in Utrecht automatiseert


Picnic maakte in november bekend een distributiecentrum te zullen bouwen in Utrecht. Dit warehouse van 42.000 vierkante meter moet over een kleine twee jaar klaar zijn en moet 150.000 klanten van boodschappen gaan voorzien. TGW Logistics Group gaat de online supermarkt helpen om de boel te automatiseren. 

Shuttlesysteem 

Picnic heeft ervoor gekozen om het Flashpick-systeem van leverancier TGW te gebruiken in drie temperatuurzones: ambient, gekoeld en ingevroren. Het hart van het automatiseringsontwerp is het shuttlesysteem dat in bijna 40 gangen de meer dan 200.000 opslaglocaties kan traceren en beladen. Het systeem heeft ook een energie-efficiënt KingDrive-conveyorsysteem en een groot aantal ergonomische en geavanceerde PickCenter One-werkstations.

Het grootste deel van de ontvangen goederen wordt in de shuttle opgeslagen. Klantenorders beginnen ofwel in het zonepickinggebied ofwel bij een van de werkstations. Vervolgens worden de orders in de shuttle opgeslagen voor consolidatie. Dankzij deze nieuwe oplossing wordt voedselverspilling en het gebruik van verpakkingsmateriaal aanzienlijk verminderd, aldus TGW. De 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen zorgen voor groene energie. 

Farm to fork-strategie

“Het gerobotiseerde centrum in Utrecht vormt samen met onze elektrische auto’s de basis van onze unieke “farm to fork”-strategie, waarbij gepatenteerde Picnic-technologie wordt gebruikt om ultraverse producten en boodschappen gratis bij de klanten thuis te leveren”, zegt Frederik Nieuwenhuys van Picnic. 

“De samenwerking met TGW als wereldleider in geautomatiseerde fulfilmentoplossingen brengt twee teams met uitgebreide kennis van de laatste technologie en software samen.”

Robotondersteunende belading

Om de ergonomie verder te verbeteren, ontwikkelen Picnic en TGW Robotics een uniek gerobotiseerd laadplatformsysteem voor de Picnic-leveringsframes. “Een uitdagend en interessant project wordt werkelijkheid. Het logistiek centrum is een mijlpaal en markeert een nieuw niveau van samenwerken tussen Picnic en TGW,” zegt David Hibbett, CEO van TGW Northern Europe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven