Zo automatiseert Picnic zijn grootste fulfilment center in Duitsland  • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo automatiseert Picnic zijn grootste fulfilment center in Duitsland 


Online supermarkt Picnic vertrouwt wederom op de expertise en ervaring van intralogistiek expert TGW. Tegen de zomer van 2024 wil Picnic een geavanceerd fulfilmentcentrum in Oberhausen (Noordrijn-Westfalen) realiseren, om zo de verdere groei op de Duitse markt veilig te stellen.

Beide

Picnic en TGW zijn verbonden door een nauwe samenwerking: slechts enkele maanden geleden vierden ze de go-live van hun eerste gezamenlijk geplande en geïmplementeerde project, een geautomatiseerd logistiek centrum in Utrecht.

Om de expansie op de Duitse markt voort te zetten, neemt Picnic een volgende stap en bouwt het een sterk geautomatiseerd fulfilmentcentrum in het hart van het Ruhrgebied. TGW zal een krachtig, betrouwbaar en uiterst flexibel Flashpick-systeem installeren dat de beste service met een hoog niveau van efficiëntie mogelijk maakt. Een shuttlemagazijn met 40 gangen vormt het hart van het systeem: kruidenierswaren, groente & fruit en diepvriesproducten worden bewaard in verschillende temperatuurzones, van 20 tot 4 en -25 graden Celsius.

Werkstations

Klantenorders beginnen ofwel op een van de meer dan 60 PickCenter One-werkstations of in het Zone-Picking-gebied. Dit zijn meestal producten met een groot volume en items met een snelle doorstroom. Vervolgens worden de orders in een geautomatiseerde buffer geconsolideerd.

Kort voordat de vrachtwagens naar de lokale distributiepunten vertrekken, worden de artikelen opgehaald in een door TGW ontwikkeld robotgeassisteerd systeem, dat de kratten met klantenorders volledig automatisch op de transportframes laadt. Hierdoor ontstaat meer efficiëntie.

Flashpick

Dankzij FlashPick en de algoritmes van Picnic is het aantal bestellingen dat per uur kan worden verwerkt het beste in zijn klasse. “Het project in Oberhausen is een nieuwe mijlpaal en markeert het volgende niveau van onze samenwerking met Picnic. Hun hernieuwde blijk van vertrouwen is een grote erkenning van onze nauwe samenwerking”, aldus Hans De Sutter, Managing Director TGW Benelux.

Frederik Nieuwenhuys, mede-oprichter van Picnic voegt toe: “TGW is een geweldige partner geweest bij de co-creatie van deze best-in-class faciliteit. De combinatie van het Picnic-techteam en de technologie van TGW laat zien dat we de industrie kunnen leiden om zo onze klanten een nog betere service te bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven