Ga naar hoofdinhoud

Picnic start bouw geautomatiseerd warehouse Duitsland met goed gevulde portemonnee


Picnic is de bouw gestart van een groot geautomatiseerd fulfilment center in Oberhausen Duitsland. Dit hypermoderne dc wordt gefinancierd door een nieuwe financieringsronde van 120 miljoen euro.

Picnic timmert hard aan de logistieke weg. Niet alleen in Nederland. Picnic dat in 2018 is begonnen in Duitsland, opent volgend jaar een groot geautomatiseerd fulfilment center in Oberhausen.

120 miljoen euro financiering Picnic

De bouw is woensdag 4 mei gestart mede dankzij een nieuwe financiering die het bedrijf binnensleepte. Picnic heeft de constructie van het vierde fulfilment center bij onze oosterburen, en veruit de grootste en meest geautomatiseerde, financieel gedekt door 120 miljoen euro op te halen bij de KFW Bank. Dat melden diverse media waaronder Duitse LebensmittelZeitung en Distrifood.nl.

Automatisering troef

Het fulfilment center in Oberhausen is geënt op het warehouse in Utrecht dat recent door de koning officieel werd geopend. Oberhausen wordt uitgerust met dezelfde techniek van onder meer TGW maar dan twee keer zo groot. In het Ruhrgebied verrijst een dc van zo’n 42.000 vierkante meter, vergelijkbaar met het geplande geautomatiseerde dc in Zwolle waarvan de bouw in januari is gestart. Het dc moet in 2023 operationeel zijn.

Lees binnenkort alle ins en outs over het eerste geautomatiseerde dc in Utrecht
Nog geen abonnee? bekijk de (digitale) opties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven