Nedcargo neemt Portena Logistiek over: omzet naar 150 miljoen euro • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nedcargo neemt Portena Logistiek over: omzet naar 150 miljoen euro


Logistiek dienstverlener Nedcargo heeft Portena Logistiek uit Heerenveen overgenomen. Door de overname stijgt de omzet van de specialist in de logistiek van voeding, drank en retail, naar 150 miljoen euro. 

“De overname van Portena Logistiek biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Nederland en  uitbreiding van ons netwerk”, zegt Nedcargo-CEO Jurgen Mook. “We versterken onze positie in de Benelux en vergroten onze groeikansen in het noorden. Daarmee sluit de acquisitie goed aan op onze groeiambities.”

Nedcargo en Portena waren al enige tijd in gesprek om samen de transportstromen slimmer en duurzamer vorm te geven. Begin 2021 werden de gesprekken concreter, vertelt Portena-directeur Ron Kleinsmit. “Portena stond voor de keuze tussen autonome groei of aansluiting bij een grotere branchegenoot. De komende jaren zal de logistieke sector aanzienlijk veranderen. Dat biedt kansen, maar ook bedreigingen. Als onderdeel van een grotere professionele organisatie zijn we beter opgewassen tegen de uitdagingen.”

De overname vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 januari 2021. De reden hiervoor is dat de balans van Portena opgemaakt is eind december 2020. Op dat eindsaldo is de overname gebaseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven