Hub numner 12 is een feit voor Jumbo: 40 busjes met boodschappen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hub numner 12 is een feit voor Jumbo: 40 busjes met boodschappen


Jumbo heeft zijn twaalfde thuisbezorghub geopend. Het minimagazijn van ongeveer 1300 vierkante meter staat in de buurt van het vliegveld van Maastricht en vanuit hier zullen boodschappen worden bezorgd door heel Limburg. 

De online bestellingen op Jumbo.com en de Jumbo-app worden via het e-fulfillmentcenter in Den Bosch voortaan geleverd bij de nieuwe hub aan de Engelandlaan 11 in Maastricht. 

Vervolgens vinden de boodschappen vanuit hier – en niet langer via de winkels – hun weg rechtstreeks naar klanten thuis of op het werk. Door de opening van de nieuwe hub kunnen zij bovendien kiezen uit meer en kortere bezorgmomenten. Eind 2021 zullen zo’n 40 bezorgbussen direct naar alle klanten in heel Limburg rijden om hun online bestelde boodschappen te bezorgen.

Uitbreiding online bezorgcapaciteit

“De nieuwe thuisbezorghub in Maastricht is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen. Steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, ontdekken de voordelen van bezorging”, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. 

De Jong: “Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo na Maastricht nog meer kleinere bezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als die zij ontvangen vanuit de winkels.”

Verdere uitbreiding

Jumbo heeft momenteel hubs in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo en Groningen. Begin 2021 werd een nieuw e-fulfilmentcenter geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub. Vorige maand werd nog een hub in Deventer toegevoegd. 

Beluister hier de WT PODCAST-uitzending met Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. Over het nieuwe hypermoderne en automatische distributiecentrum in Nieuwegein en over de uitdagingen in coronatijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven