Ga naar hoofdinhoud

Bleckmann breidt uit in België met 60.000 m2 op drie ‘strategische’ locaties


Bleckmann breidt uit met ruim 60.000 m2 aan warehouse oppervlakte, op drie strategische locaties in België.

Om de groei de baas te blijven, breidt Bleckmann, dat eind vorig jaar nog een warehouse opende in Venlo, zijn warehousecapaciteit in België uit. Er komt 60.000 vierkante meter bij verdeeld over drie locaties: in  Belsele, Herentals en Grobbendonk.

3 locaties rondom Antwerpen

In Belsele opent Bleckmann een volledig nieuw distributiecentrum op een strategische locatie. Door de beschikbare oppervlakte optimaal te benutten en door het plaatsen van mezzanines wordt de totale operationele capaciteit uitgebreid tot 31.000 m2

Via de E17 heeft het distributie centrum een goede verbinding met de Haven van Antwerpen en het Europese achterland.

Uniek is dat het fulfilment centrum volledig gericht is op het snel operationeel maken en bedienen van nieuwe klanten. “We creëren hier de capaciteit om snel en flexibel te anticiperen op vragen van klanten. Via onze multiclient-aanpak geniet elk nieuw merk meteen ten volle van de expertise en oplossingen van de groep”, zegt Mark Van Onna, General Manager Real Estate bij Bleckmann.

Herentals: snelle fulfilment oplossing

De site in Herentals is voor nieuwe klanten. Hetfulfilment centrum meet 8.500 m2 operationele oppervlakte. De eerste klant is al live.

Grobbendonk: grootste campus in België onder één dak

De strategische locatie in Grobbendonk, een logistieke hotspot, direct gelegen aan het Albertkanaal verbonden met de Antwerpse haven, wordt verder uitgebreid tot een totale operationele oppervlakte van 120.000m2. Aan de reeds bestaande 100.000 m2 heeft Bleckmann een bijkomende unit toegevoegd en de bestaande grondoppervlakte met mezzanines uitgerust. Mark van Onna: “Grobbendonk is een technologische pionier binnen onze groep. We testen er de logistieke mogelijkheden met robots en implementeren innovaties in het dagelijkse fulfilment. Vervolgens rollen we succesvolle projecten uit naar de andere klanten en sites.”

De huidige bijna 300.000 m2 aan operationele oppervlakte in België wordt binnenkort aangevuld met operationele oppervlakte van Crosswoods – een gloednieuw distributiecentrum in Kruisem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven