Ga naar hoofdinhoud

Amazon gaat per drone bezorgen in Californië en Texas


Na jaren leuren sleuren en ontwikkelen gaat Amazon eindelijk per drone bezorgen. De staten Californië en Texas krijgen de primeur.

De e-commerce gigant start met zijn eerste droneleveringen in Lockeford, Californië en College Station, Texas. Dit nieuws volgt een half jaar nadat het groene licht kwam. De nieuwe dienst, genaamd “Prime Air”, heeft toestemming gekregen van de Federal Aviation Administration (FAA), een regelgevende instantie voor de burgerluchtvaart, die verklaart dat haar drones voldoen aan de veiligheidsnormen.

Drone Amazon

“Dit zijn de eerste voorzichtige stappen in wat de komende jaren een enorme sprong voorwaarts voor onze klanten zal worden”, aldus David Carbon, vice-president van Amazon Prime Air, op zijn Linkedin-pagina. Het is een belangrijke mijlpaal voor Amazon, dat zijn ontwikkelingsprogramma voor drones in 2013 aankondigde, maar werd ingehaald door rivalen als Walmart en UPS. De retailreus heeft plannen om zijn dronebezorging naar zes staten uit te breiden. UPS werkt onder meer samen met Apotheekgigant CVS voor drone last mile. In Afrika test het samen Zippline om medicijnen te bezorgen in afgelegen gebieden. Dichterbij huis investeert de Duitse super Rewe miljoenen in last mile drone.

Binnen een uur bezorgd

Amazon Prime Air zorgt ervoor dat kleine en lichte pakketten (maximaal 2 kg) binnen een uur bij de consument thuis worden bezorgd. De luchtdienst maakt gebruik van MK27-2 drones. Ze bestaan ​​uit zes propellers in een zeshoekige stijl en kunnen met een snelheid van 80 km/u vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven