Duitse super Rewe investeert miljoenen in last mile drone • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Duitse super Rewe investeert miljoenen in last mile drone


Rewe investeert in drone voor de last mile. De Duitse retailgroep stopt miljoenen in droneproducent Wingcopter.

Het geluid van drones zoemt steeds harder rond in de logistieke sector. Amazon gaat nog dit jaar zijn eerste levering doen bij mensen thuis. Dichterbij huis is het de Duitse supermarkt Rewe dat plannen heeft met het vliegende bezorgidee.

Drone toekomst

Rewe Group, een van de grootste Duitse foodretailers met 12.000 vestigingen in heel Europa, ziet de financiële injectie in de droneproducent als een goede aanvulling op de investeerdersbasis. Dit wordt gezien als een duidelijk teken dat de toekomst van Wingcopter verder zal gaan dan medische drone-bezorgdiensten

Albert Heijn

Rewe is niet de enige supermarkt die brood ziet in drones. Albert Heijn liet in 2018 al een proefballon op in zijn eigen magazine Ahá. Vooralsnog is het hier bij gebleven.

Maar drones in en rondom warehouses zijn allerminst probeersels meer. Drones tellen al voorraad in diverse magazijnen. Op de beurs LogiMat dit jaar lanceerde Dematic een drone voor inspectiedoeleinden van onder meer material handling systemen.

Wingcopter is van plan de nieuwe financiering die het onder meer van Rewe kreeg te gebruiken om zijn drone-bezorgdiensten wereldwijd uit te breiden en de productie van de eVTOL-bezorgdrone, de “Wingcopter 198”, op te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven