Würth investeert fors in shuttles en robots voor zijn distributiecentra • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Würth investeert fors in shuttles en robots voor zijn distributiecentra


Würth omarmt automatsering en robots meer en meer. Om de efficiency verder te vergroten implementeert het bedrijf het shuttlesysteem van Knapp in vier nieuwe warehouses. Het distributiecentrum in het Duitse Künzelsau, Duitsland wordt uitgebreid met robots.

Würth gaat vol voor automatisering en specifiek shuttles. Het bedrijf gaat in vier nieuwe  distributiecentra in Europa de “OSR Shuttle Evo” van Knapp installeren. De shuttles komen in distributiecentra in Italië, Frankrijk en Hongarije. De vestigingen in Frankrijk en Italië worden tevens voorzien van SAP EWM.

Pick- en transportrobots

Het centrale dc in Künzelsau, Duitsland, wordt uitgebreid met robotica. De uitbreiding van het bestaande Knapp-systeem vindt plaats in twee fasen en zal de prestaties van het systeem verdubbelen. In de eerste fase worden twee Pick-it-Easy robots, zes Pick-it-Easy werkstations en twee verzendrobots voor het palletiseren van dozen en containers worden toegevoegd. Deze robots komen ook in het dc in Italië (Egna) Daar worden drie palletizing robots, twee Pick-it-Easy Robots en 8 Pick-it-Easy werkstations geïnstalleerd.  

Fastbox en shuttle uitbreiding

Het centrale opslagsysteem “OSR Shuttle Evo” wordt in het centrale dc ook uitgebreid en een “Fastbox” als snelle opslag- en buffertoren. Hierdoor zal Würth in de toekomst ongeveer 24.000 orderregels uit de shuttle kunnen verwerken; in een tweede uitbreidingsfase kunnen de orderregels door middel van extra “Pick-it-Easy” robots en extra werkstations worden verhoogd tot 50.000 orderregels per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven