WT LIVE: Voorraad tellen met drones • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

WT LIVE: Voorraad tellen met drones


Warehouse Totaal houdt op dinsdag 21 september een webinar over het gebruik van drones magazijnen en distributriecentra.

Het tellen van de magazijnvoorraad is monnikenwerk. Het kost tijd en bovendien is personeel schaars. Daarom experimenteren steeds meer logistiek dienstverleners met drones om de inventaris sneller en slimmer te tellen. 

L’Oréal moest zijn distributiecentrum in Vichy, in het midden van Frankrijk, elk jaar drie dagen stilleggen om de voorraad te tellen. Sinds het cosmeticabedrijf drones inzet hoeft dat niet meer. De onbemande vliegtuigjes zoeven in één dag langs de 25.000 pallets en brengen de complete voorraad in kaart. Ook grote logistieke spelers als DSV en Kuehne+Nagel zijn inmiddels aan de drone gegaan. 

Drones op 5G

In Nederland is Arno Bruining met Arox voorloper op het gebied van logistieke drones. Binnen een pilot van 5Groningen, een proeftuin voor 5G-toepassingen, wordt momenteel uitvoerig getest met 5G-drones die voorraden kunnen tellen en hun data opslaan op een externe ‘edge-computer’.  

In het webinar ‘Voorraad tellen met drones’ vertelt Bruining wat volgens hem de kansen zijn van logistieke drones in de logistiek. Wat is de potentie? Waarom is 5G zo belangrijk? Hoe zit het met de veiligheid? En hoe makkelijk is het om een drone te integreren met bijvoorbeeld een WMS of andere software binnen het warehouse? 

Tijdens het webinar op 21 september vanaf 12.30 uur beantwoordt Arno al uw vragen over drone-integratie in het warehouse.

Sprekers: Arno Bruining komt uit een echte logistieke familie en is de oprichter en CEO van Arox Smart Technologies in Hoogezand. Hij richtte het softwarebedrijf zestien jaar geleden op tijdens zijn studie Business Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Hiernaast is Bruining CEO van ScanSolutions, een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van 3D-scanning-, printing- en modeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven