VIDEO | Fransen optimaliseren inpakstation met slimme AMR • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Fransen optimaliseren inpakstation met slimme AMR


Lenze Drive Systems heeft in zijn distributiecentrum in Ruitz, 50 kilometer ten zuiden van Lille, een inpakstation geoptimaliseerd met de MiR200-robot van het Deense Mobile Industrial Robots (MiR).

Lenze Drive Systems, ontwikkelaar van hard- en software oplossingen voor machine automatisering, gebruikt het warehouse in het Franse Ruitz voor het produceren van frequentieregelaars en motorreductoren. 

Ergonomischer

Het kan soms vermoeiend zijn om als magazijnmedewerker de hele dag rolcontainers vooruit te moeten duwen of pakketten te moeten dragen. Mobile Industrial Robots speelt daar met de MiR-robotserie op in. De MiR200 brengt de kleine pakketten van de conveyor naar de pak- en opslagstations. 

Geen tijdverspilling 

“De verpakker moest voor elk pakket de doos pakken en dragen om het op een pallet te plaatsen. Wij wilden dat werk vereenvoudigen. Door het transport van pakjes nu over te nemen, zorgt de robot ervoor dat de verpakker geen tijd meer verspilt wanneer hij zijn plek moet verlaten”, aldus Olivier Regnier van Lenze. 

100 kilometer per maand

De mobiele robot van Mobile Industrial Robots kan in totale autonomie bijna 5 kilometer per dag afleggen, ofwel het equivalent van 100 kilometer per maand. In een team van 2 keer 8 uur, tussen 6 en 21 uur, reageert hij zonder onderbreking op de cyclus van 2 en 4 minuten.

Tijdens het bewegen volgt de robot zijn geprogrammeerde route niet mechanisch omdat hij zich kan aanpassen aan de omgeving. Dankzij zijn sensoren en 3D-camera kan hij de meest efficiënte route kiezen en obstakels en operators vermijden.

“We hebben een productiviteitsverbetering van 10 tot 15 procent kunnen noteren”, aldus Regnier. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven