UPS maakt werk van robotisering en automatisering in nieuw distributiecentrum Roermond • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

UPS maakt werk van robotisering en automatisering in nieuw distributiecentrum Roermond


UPS investeert al jaren miljarden in zijn Europese netwerk. Nederland wordt niet overgeslagen. Het paradepaardje van de supply chain tak staat sinds kort in Roermond.

UPS Supply Chain opende op 1 maart vorig jaar haar nieuwe distributiecentrum in Roermond. De bestaande campus van 85.000 vierkante meter (verdeeld over twee panden) is uitgebreid. Op enkele honderden meters van het warehouse dat in 2010 werd uitgeroepen tot het mooiste dc van Nederland, is een distributiecentrum gebouwd van 17.000 vierkante meter.

32.000 vierkante meter warehousing

De extra meters zijn nodig om de sterke groei in retail, high-tech en industriële productie te ondersteunen in het algemeen en specifiek van klant Grover; een Duits bedrijf dat als core business heeft het leasen van high tech goederen. Omdat het bedrijf hard groeit, wordt alweer gewerkt aan de volgende uitbreiding, want nog voordat het nieuwe warehouse van 17.000 vierkante meter  goed en wel operationeel was, is begonnen met de aanbouw van nog eens 15.000 vierkante meter warehouseoppervlakte. Daarmee komt de nieuwbouwteller in Roermond op 32.000 vierkante meter. In het derde kwartaal moet het volledige distributiecentrum operationeel zijn.

Autostore

Dat wil niet zeggen dat er tot dan logistiek niets gebeurt. Integendeel. UPS heeft vorig jaar al het eerste deel van 15.000 vierkante meter in gebruik genomen. Patrick Loos, manager Benelux UPS Supply Chain: “De klant groeit hard, daarom zijn we traditioneel begonnen.” Dat is een understatement blijkt uit de rondgang door het spiksplinternieuwe warehouse. Pallet- en legbordstellingen domineren het zicht. Er staan ook vele dozen op de grond. Daar komt binnenkort 360 graden verandering in. In het derde kwartaal van dit jaar zullen automatiering en robotisering het aanbeeld bepalen. Het dc wordt onder meer uitgerust met een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS) en autonome mobiele robots (AMR). Het kloppende hart van de operatie wordt een groot Autostore systeem).

Lees binnenkort het hele artikel online. Nog geen abonnee? vanaf €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven