Ga naar hoofdinhoud

UPS opent gerobotiseerd distributiecentrum in Roermond


UPS Supply Chain opent op 1 maart haar nieuwe distributiecentrum in Roermond. De bestaande campus is uitgebreid met 17.000 m² oppervlakte.

Om de sterke groei in retail, high-tech en industriële productie te ondersteunen, opent UPS, die in 2019 nog een mega sorteercentrum opende in Eindhoven, zijn vernieuwde Roermond distributiecentrum. Het warehouse is flink vernieuwd, uitgerust met modern technieken. Zo beschikt het onder meer over Autostore, geleverd door Reesink dat sinds vorig jaar een nieuwe ceo heeft. Ook is het dc vergroot  met 17.000 vierkante meter.

Door de uitbreiding beschikt UPS over 85.000 vierkante meter magazijnruimte. Het complex is een van de meest duurzame UPS-gebouwen ter wereld, en gaat helpen bij de sterke groei en de veranderende logistieke behoeften binnen retail, high tech en industriële productie, aldus de Amerikaanse pakketreus

.

Robots

Het dc is onder meer uitgerust met een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS) en autonome mobiele robots (AMR), UPS claimt dat de technieken  een efficiëntie van 400% in de beschikbare opslagcapaciteit oplevert.

Duurzaamheid

Het nieuwe gebouw is ook een van de meest duurzaame  van UPS wereldwijd. Het is uitgerust met zonnepanelen, groene parken en is gecertificeerd met onder andere BREEAM Excellent, DGNB Gold en A+++ energieclassificatie.

“We hebben het afgelopen jaar in Europa een sterke groei gezien van de verticale markt en e-commerce”, zegt Patrick Loos, Country Manager Nederland. “We hebben hierop ingespeeld door onze Roermondse campus verder te verduurzamen en uit te rusten met geavanceerde automatiseringstechnologieën.”

Roermond is belangrijk voor UPS vanwege de centrale geographische locatie, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven