Robotisering en AutoStore: hoe in te spelen op al het internetgeweld? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robotisering en AutoStore: hoe in te spelen op al het internetgeweld?


Robotisering en AutoStore, waar zou dat toe moeten leiden? Erik de Vries van Bricklog nam het publiek tijdens WT LIVE mee in de interactie tussen mens en machine in een AutoStore-omgeving: waar leidt dat toe? “Zoals ik het zelf ook wel noem: de winkel verbouwen terwijl de verkopen gewoon doorgaan.”

Wat zou het betekenen als je robotisering of vergaande automatisering en mechanisering toepast? De Vries: “Het is de vraag hoe je kan inspelen op het geweld van de internetverkopen, waar heel veel flexibiliteit en elasticiteit gevraagd worden.”

Belangrijk is om de proces-flow te behouden, aldus De Vries. Als je van een conventionele situatie naar een AutoStore-situatie gaat en je hebt dezelfde ploeg, dan komen er immers veel veranderingen bij kijken.  

“Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt. Dit is natuurlijk een prima gedachte op het moment dat je capaciteit over hebt en gaat voorlopen”, vervolgt De Vries. Toch, als er uitgebalanceerde zaken zijn in een AutoStore met mechanisatie waar personeel eerder dienend is, dan is het een situatie die men absoluut niet wil hebben.

Het is van belang dat het werk ondertussen laag blijft om een kortere doorlooptijd te hebben. Een lead-time van langer dan twee uur, maakt dat de performance van het bedrijf niet waargemaakt kan worden. Hierdoor kan de fulfilment in gevaar komen. “Duwen heeft eigenlijk een averechts effect”, aldus de Vries.

Meer weten over hoe Bricklog kan helpen bij het (verder) automatiseren of robotiseren van jouw bedrijf? Kijk dan de sessie van Bricklog tijdens WT LIVE hieronder terug:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven