Ga naar hoofdinhoud

Pick-by-Vision: productiever in coronatijd dankzij slimme brillen


Tijdens de coronacrisis kunnen extra hygiënemaatregelen ervoor zorgen dat de productie enigszins minder wordt. Met Pick-by-Vision kan de productiviteit juist worden verhoogd, stelt Picavi, een Duitse IT-specialist die onder meer slimme brillen levert aan de logistiek.

Als orderpickers handsfree apparatuur gebruiken, zoals slimme brillen, dan hoeven ze de apparatuur maar twee keer tijdens het proces aan te raken. Een keer om de boel aan te zetten en een keer om alles af te sluiten. De brillen beschikken over geïntegreerde spraakbesturing om contactloze communicatie mogelijk te maken. 

30 procent productiever

De handsfree-aanpak maakt het werk eenvoudiger, efficiënter en vermindert het aantal fouten, aldus Picavi. Bedrijven die de Pick-by-Vision-technologie toepassen, zijn 30 procent productiever dan voorheen. Door Pick-by-Vision kunnen medewerkers ook makkelijker anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Eenvoudig schoon te maken

De bril moet na gebruik worden schoongemaakt. Google, dat de hardware produceert, bevestigde onlangs dat de slimme brillen kunnen worden gereinigd met agressieve desinfectiemiddelen die tot 80 procent alcohol bevatten. De apparatuur wordt er niet door beschadigd. 

Installatie op afstand

Om het risico op besmetting nog kleiner te maken, biedt Picavi nu ook installatie op afstand aan. De slimme brillen worden vanuit het hoofdkantoor in Aken geïnstalleerd zonder dat technici in het distributiecentrum aanwezig hoeven te zijn. In het magazijn hoeven de vooraf gedefinieerde key-gebruikers alleen de plug-and-play-installatie van de hardware uit te voeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven