Opnieuw megaklus Witron bij Zweedse retailer • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw megaklus Witron bij Zweedse retailer


Witron gaat voor de Zweedse foodretailer Axfood de interne logistiek van een nieuw e-commerce DC in Göteborg realiseren. Witron beheert nu al voor Axfood het omnichannel-distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Bålsta bij Stockholm.

“Met de investering in deze twee distributiecentra leggen we de basis voor ons toekomstige logistieke platform, dat de hele Axfood-familie sterker zal maken”, zegt Klas Balkow, ceo van Axfood. “We zorgen voor eersteklas efficiënte en duurzame logistieke processen – voor ons en voor onze klanten door het hele land – en creëren zo de voorwaarden voor winstgevende groei.”

Ruim 17.000 producten

Vanaf eind 2024 verzorgt het 11.500 vierkante meter dc in Göteborg de thuisbezorging voor alle online klanten van de Scandinavische retailer in de regio Zuid-Zweden. Er worden 17.000 verschillende houdbare artikelen, verse producten, fruit en groenten en diepvriesproducten uitgeleverd. Naast de bestellingen van thuiswinkelaars verzorgt de locatie ook click+collect-bestellingen voor Axfood-winkels in de regio.

In het geautomatiseerde e-commerce dc kunnen dagelijks 412.000 dozen worden verwerkt, wat overeenkomt met zo’n 6700 bestellingen van klanten.  “De piece picking-systemen van Witron picken wereldwijd bijna 20 miljoen afzonderlijke units per dag”, zegt Jack Kuypers, senior vice president Noord-West Europa van Witron. “Naast een consequent totaalconcept – gekenmerkt door een hoge mate van kostenefficiëntie – was deskundigheid op het gebied van leveren aan eindklanten, die we in allerlei bedrijfstakken bewezen hebben, een bijzonder belangrijk besliscriterium voor Axfood.’’

All-in-one

Het logistieke hart is de AIO, de “All-in-One Order Fulfillment”- oplossing. Hiermee kunnen meerdere categorieën, zoals verschillende temperatuurzones, verschillende distributiekanalen en fast en slow movers in één geïntegreerd systeem worden verwerkt.

In totaal 89.000 opslaglocaties voor bakken, 44 stapelkranen en 52 ergonomische pick-werkstations zijn in een flexibele materiaalstroom door alle logistieke gebieden met elkaar verbonden.

Speciale vriescontainers

Bij de werkstations worden artikelen uit het assortiment houdbare artikelen en vers voedsel rechtstreeks van de voorraadbak in verzendverpakkingen gepickt. Diepvriesproducten worden van de voorraadbak in speciaal ontworpen geïsoleerde containers gepickt zodat de lage temperatuur behouden blijft. De geautomatiseerde consolidatie van alle bestellingen en temperatuurzones wordt geoptimaliseerd door een geautomatiseerde routevolgordebuffer, die de bestellingen van klanten just-in-time en routevriendelijk consolideert voor verzending door de eigen bezorgvoertuigen of serviceproviders van Axfood. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven