New Balance neemt groot geautomatiseerd warehouse in gebruik in Venlo • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

New Balance neemt groot geautomatiseerd warehouse in gebruik in Venlo


New Balance groeit hard. Om de volumegroei op te vangen, heeft het sportmerk een geautomatiseerd warehouse van 60.000 m² in Venlo, in gebruik genomen.

Het geautomatiseerde dc, dat wordt gerund door DSV dat drones inzet in zijn operaties,  is een modern variant van het oude pand. DSV en New Balance hebben nauw samengewerkt om het bestaande warehouse van DSV in Venlo te moderniseren.

Shuttlesysteem

De nieuwe inrichting, gerealiseerd door Knapp dat recent een grote opdracht scoorde bij retailer Next, is gemaakt om zowel een hoge capaciteit als een flexibel shuttlesysteem voor opslag en distributie te garanderen, zodat de miljoenen extra producten die DSV voor New Balance gaat beheren, efficiënt vanuit het magazijn in alle delen van Europa kunnen worden geleverd.

Efficiency verhogend

Peter van der Maas, Executive Vice President, DSV: “In onze nieuwe warehouse setup maken we gebruik van ultramoderne opslag en innovatieve warehouse automatisering om te voldoen aan de specifieke eisen en behoeften van New Balance en hun klanten. Door de nieuwe geautomatiseerde processen en ‘goods-to-person’-aanpak op te nemen, verhogen we de efficiency, vooral door de inzet van onze professionele medewerkers te kunnen wijden aan de meest complexe taken in het warehouse en de geautomatiseerde oplossingen de eenvoudige taken te laten uitvoeren.”

DSV en New Balance werken al sinds 2005 samen. Die samenwerking is recent verlengd en bekrachtigd met de uitbreiding in Venlo. De nieuwe op maat gemaakte opzet voor New Balance in EMEA bevordert een hoge klanttevredenheid en stelt beide partijen in staat om de samenwerking in de toekomst nog verder te laten groeien”, aldus Van der Maas.

Cijfers geautomatiseerd dc Venlo

*Totale grootte warehouse: 60.000 m2
*Grootte van de opslagruimte voor pallets: 40.000 m2
*Grootte van ASRS (Automatic Storage Retrieval System): 90.000 m3 (gelijk aan 241.000 bakken)
*Capaciteit van het geautomatiseerde systeem: meer dan 12.500 stuks per uur
*Totale lengte transportband in het warehouse: 6,4 km
*Aantal goods-to-person werkstations ter plaatse: 16

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven