Ga naar hoofdinhoud

Maersk maakt werk van AI in de logistiek


Maersk gaat meer en meer AI inzetten in zijn operaties. Kunstmatige intelligentie moet voor veel meer efficiency zorgen. Ook in de logistieke dienstverlening.

In de komende jaren zal Maersk, dat is uitgegroeid tot een grote logistieke dienstverlener ook op het land, het scheepvaart- en logistiekconcern kunstmatige intelligentie (AI) veel meer taken laten overnemen bij het verschepen van goederen over de hele wereld op basis van het doel van “zero touch logistics”, vertelt Maersk CTO Navneet Kapoor aan Børsen.

“Het is niet alleen maar hoopvol denken. We geloven dat het mogelijk is om bijna de hele toeleveringsketen te digitaliseren. Het kost tijd, maar we werken aan een AI-engine. Wanneer deze volledig functioneel is, zal het mogelijk zijn om gegevens automatisch te integreren, en dat is waar de magie gebeurt,” zegt Navneet Kapoor.

Hij schat dat de groep op dit moment kunstmatige intelligentie gebruikt voor 15-20 procent van zijn logistieke taken, maar dat dit over vijf tot zeven jaar 70-80 procent zou kunnen zijn.

Maersk heeft momenteel een AI-oplossing die de kortste route berekent en voorstelt en een die het werk in de terminals kan optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven