Ga naar hoofdinhoud

Lyreco robotiseert distributiecentrum met Skypod


Lyreco, distributeur van producten en diensten voor de werkomgeving rust zijn Benelux distributiecentrum in Vottem (België) uit met Skypod van Exotec.

Om de groei het hoofd te bieden kiest lyreco voor robotisering. De distributeur van producten en diensten voor de werkomgeving investeert in het Skypod systeem Van Exotec, dit systeem draait ook bij Ceva in venray en Roosendaal. De oplossing moet zorgen voor een vlekkeloze verwerking van de bestellingen en tegelijk de werkomstandigheden voor zijn medewerkers verbeteren.

5000 klanten per dag

Het aanbod van Lyreco is de voorbije jaren flink uitgebreid. Behalve kantoormateriaal levert het bedrijf tegenwoordig ook benodigdheden voor catering en hygiëne en beschermingsmiddelen. Daardoor is de complexiteit in de distributiecentra aanzienlijk toegenomen. In het Benelux distributiecentrum, waar bestellingen van vier- tot vijfduizend klanten per dag worden verwerkt, was de apparatuur bovendien erg verouderd en daardoor aan vervanging toe.

Besluit Skypod

“De beslissing om met Exotec in zee te gaan kwam er na circa anderhalf jaar voorbereiding,” vertelt Olivier Deuse, Distribution Center manager bij Lyreco Benelux. “Daarbij hebben we onze noden en werkwijzen grondig geanalyseerd, en tegelijk ook naar onze toekomstplannen gekeken. Uiteindelijk kozen we vooral voor Exotec omwille van de flexibiliteit van het Skypod Systeem, dat snel en zonder zware investeringen kan worden uitgebreid zodra dat nodig wordt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven