Ga naar hoofdinhoud

CEVA Logistics zet 57  Skypod-robots van Exotec in


CEVA Logistics breidt de magazijnautomatisering uit in haar twee magazijnen in Venray (Limburg). Het bedrijf koos daarvoor het Skypod Systeem van Exotec, de snelgroeiende Franse specialist in magazijnrobots. De flexibele goods-to-person orderpicking oplossing zal de efficiëntie van het magazijn verhogen, en zo verwacht CEVA tijdens piekperiodes en het hoogseizoen tot drie keer meer volume te kunnen verwerken dan voorheen.

CEVA’s vestiging in Roosendaal werkt al langer met een Skypod-installatie van Exotec, waarmee nu ook de twee faciliteiten in Venray werden uitgerust. Liefst 57 Skypod robots worden er ingezet om magazijnautomatisering toe te voegen voor CEVA’s klanten, waardoor uiteindelijk zowel de magazijncapaciteit als de flexibiliteit toeneemt om piekperiodes te overbruggen.

Met het Skypod-orderverzamelsysteem kunnen de robots tot twaalf meter hoog in de stellingen klimmen. De volledig schaalbare oplossing maakt het eenvoudig om robots, pickstations of bakken toe te voegen, en om het opslagvolume van de magazijnen te vergroten of te verkleinen. Daardoor kan CEVA snel reageren op zowel veranderende marktomstandigheden als op de groei van het klantenbestand.

Naast de voordelen qua efficiëntie en capaciteit, speelt ook duurzaamheid mee als een belangrijk onderdeel van CEVA’s bedrijfsstrategie. Het lage energieverbruik van het Skypod Systeem draagt namelijk bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. Bovendien werken de Skypods in de CEVA-magazijnen in Venray volledig op zonne-energie, waardoor het een volledig energieneutrale oplossing is. Zo dragen de sites in Venray en Roosendaal bij aan CEVA’s energiepositieve activiteiten in de Benelux, waar het bedrijf meer energie produceert dan verbruikt.

Jaco Kneteman, Head of Contract Logistics Benelux bij CEVA Logistics: “Het zit in onze cultuur bij CEVA om altijd te zoeken naar innovatieve oplossingen om onze klanten beter van dienst te zijn. Het Skypod Systeem biedt een grote toegevoegde waarde aan onze magazijnautomatisering. Onze klanten verwachten een hoog niveau van service, efficiëntie en flexibiliteit in onze activiteiten, en onder andere dankzij de oplossing van Exotec kunnen we samen met onze klanten waarde blijven creëren.”

Wim Vermeir, Senior Sales Executive bij Exotec: “We zijn verheugd over de succesvolle samenwerking met CEVA, zeker nu ze ook in hun twee magazijnen in Venray het Skypod Systeem implementeren. Met het Skypod Systeem zijn we in staat om de dienstverlening van onze klanten naar een hoger niveau te tillen. Onze schaalbare magazijnoplossingen zorgen ervoor dat CEVA en haar klanten moeiteloos kunnen uitbreiden voor meer opslagcapaciteit. Een belangrijke logistieke dienstverlener als CEVA geeft ons vanuit de praktijk met externe logistieke partijen heel wat waardevolle input, waarmee we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven