Liftenspecialist levert Picnic snelle belading van bezorgauto’s • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Liftenspecialist levert Picnic snelle belading van bezorgauto’s


In steeds meer plaatsen in Nederland zie je de vriendelijke bezorgautootjes van Picnic hun boodschappen rondbrengen. “Dat zijn er inmiddels duizend”, vertelt Building & Equipment coördinator Mattijs Oud van Picnic. “En die moeten allemaal iedere dag zo snel mogelijk beladen worden.”

Om dat voor elkaar te krijgen, ging Picnic in zee met MTH Lifttechniek. Dit bedrijf uit Alphen aan den Rijn ontwikkelde een totaaloplossing voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland. 

“Wij willen wendbaar en snel zijn; kansen grijpen waar ze zich voordoen. Wij bouwen onze operaties modulair op, om zo makkelijk op te kunnen schalen. Voor hun distributiecentra zoekt Picnic de slimste plekken om hun klanten te kunnen bedienen. “Wij kijken naar leegstaande bedrijfsruimtes, geschikt voor onze operaties. Voor de belading van onze autootjes richten wij onze eigen systemen in.”

Robuuste oplossing

Op iedere Picnic-locatie staan twee laadtafels. Oud: “Oorspronkelijk hadden wij zelf bestaande laadtafels aangepast, met name met afschermingen die voorkomen dat lasten tijdens het heffen eraf vallen. Maar hoe meer ons bedrijf groeit, hoe meer wij een robuustere oplossing nodig hadden. In overleg met MTH is die er gekomen.”

Pilot pakt goed uit

Vertegenwoordiger Brian Heuving van MTH legt uit hoe dat ging: “Wij wisten al waar ze onze laadtafels voor gebruiken en hadden al een idee van de extra eisen. We hebben in een pilot laten zien hoe wij een totaaloplossing konden bieden. Deze pilot was onderdeel van een tender en pakte heel snel goed uit in praktijk. Daarna zijn wij samen met Picnic verder de uitrol gaan bespreken.”

Van standaardproduct naar totaaloplossing

Van een standaardproduct heeft MTH een totaaloplossing gemaakt, vertelt Heuving: “Picnic groeit als kool, zij hebben belang bij maximale efficiency. Technisch lossen wij dat op met oprijplaten afschermingen, laadklep en een aanrijdblok. Het wordt door ons als geprefabriceerd bouwpakket geleverd en door ons ter plekke gemonteerd.” 

Hiernaast verzorgt MTH het onderhoud, de eventuele reparatie en verhuizingen. “Zo garanderen wij de bedrijfszekerheid en minimale aanleg- of omsteltijd bij ingebruikname, aanpassing of verhuizing van locaties.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven