Ga naar hoofdinhoud

Kruidvat ruilt robots in voor handjes om betrouwbaarheid


Kruidvat is al na ruim een half jaar gestopt met zijn gerobotiseerde e-commerce operatie. De betrouwbaarheid was onvoldoende.

Kruidvat werkt niet meer met de twaalf zelfrijdende en pickende robots in zijn e-commerce dc in Ede. Ruim een jaar na de ingebruikname zijn de cobots alweer bedankt voor bewezen dienst. Kruidvat is gestopt vanwege betrouwbaarheidsproblemen.

Betrouwbaarheid liet te wensen over

“Het is niet gelukt om de betrouwbaarheid van de robots hoog genoeg te krijgen om onze klantorders 100% uit te leveren”, laat een woordvoerder weten.

Cobots

De robots zijn sinds eind 2021 al niet meer operationeel. Dat betekent dat ze ruim een half jaar volledig hebben gedraaid. Opvallend, want de keuze voor de cobot Swift van IAM Robotics ging niet over een nacht ijs. Kruidvat, die in Oosterhout een nieuw retail dc opende dit jaar, testte de robots in 2019 volop voordat in 2020 tot aanschaf van twaalf stuks werd overgegaan.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Manueel met voice

De robots zijn ingeruild voor handjes. “We zijn nu weer overgegaan op manueel verzamelen van artikelen middels voice picking. Wel hebben we door dit project veel ervaring opgedaan waar we in de toekomst verder mee kunnen. Momenteel zijn we aan het inventariseren welke andere vormen van automatisering passend kan zijn in onze operatie. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven