Ga naar hoofdinhoud

Kruidvat gestopt met robots in e-commerce distributiecentrum


Kruidvat werkt niet meer met de twaalf zelfrijdende en pickende robots in zijn e-commerce dc in Ede. Ruim een jaar na de ingebruikname zijn de cobots  alweer bedankt voor bewezen dienst.

Robots die mensen helpen of vervangen bij het orderpicken. De ontwikkelingen gaan snel, het afscheid nemen ervan ook. Ruim een jaar nadat A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister koos voor twaalf cobots voor in zijn e-commerce dc in Ede, is het bedrijf gestopt met de mechanische hulpjes. Dat meldt een woordvoerder desgevraagd aan Warehouse Totaal.

Robots doelbewuste keuze

De robots zijn sinds eind 2021 al niet meer operationeel. Dat betekent dat ze ruim een half jaar volledig hebben gedraaid. Opvallend, want de keuze voor de cobot Swift van IAM Robotics ging niet over een nacht ijs. Kruidvat, die in Oosterhout een nieuw retail dc opende dit jaar, testte de robots in 2019 volop voordat in 2020 tot aanschaf van twaalf stuks werd overgegaan.

Lees ook
Robots winnen terrein: de meest aansprekende praktijkvoorbeelden op een rij

“We hebben de robot getest om te kijken voor welke producten die geschikt is. En zoals verwacht is die voor veel producten geschikt; ruim de helft van ons assortiment kunnen we ermee picken”, liet Aad Ramondt, de toenmalige manager supply chain development bij A.S. Watson in 2020 weten.  Ramondt is net als de robots inmiddels vertrokken bij het bedrijf. Hij koos medio 2021 voor een carrière in de gezondheidszorg.

Robotisering moet de supply chain flexibeler maken waardoor klanten nog beter bediend kunnen worden, liet het bedrijf eerder weten.  Reden voor het stopzetten van de cobots kan de woordvoerder niet geven evenmin hoe Kruidvat nu de operatie in Ede invult.

Digitaal Basis abonnement op Warehouse Totaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven