Hessing opent fabriek van de toekomst waar 112 robots moeten rondrijden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hessing opent fabriek van de toekomst waar 112 robots moeten rondrijden


De “Fabriek van de Toekomst” van Hessing Supervers in Venlo is officieel opgeleverd. Logistiek ook interessant, omdat 112 Geek+ robots zijn gepland voor het intern transport.

Met een supersleutel is de nieuwe fabriek van Hessing Supervers in Greenport Venlo officieel geopend. Dat wil zeggen het pand is opgeleverd. De inrichting volgt nu.

112 robots

Het meest in het oog springende feit qua logistiek zijn de 112 robots die zijn gepland. In de “Fabriek van de Toekomst” van Hessing rijden dit jaar 112 robots rond. De autonome mobiele robots van Geek+, volgens eigen zeggen de grootste vloot in deze industrietak in Europa, moet de efficiëntie van de productie en distributie verhogen.

Geek+ robots

De M200 robots van Geek+ verbinden de afzonderlijke verwerkingsprocessen en beheren de complexe logistieke stromen om een verscheidenheid aan vers fruit en groenten door was-, meng- en verpakkingsstations te verplaatsen.

Continuïteit van productie 

Via geautomatiseerde processen verwerkt de nieuwe productielocatie straks elke dag 320.000 kilo groenten tot meer dan 850 verschillende groenteproducten. Frank Hessing: “Er komen 100 productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten. Hiermee kunnen we de continuïteit van onze productie waarborgen. Maar we gaan verder dan een groentesnijderij alleen. Wij hebben de fabriek zo ontworpen dat wij ook toekomstige productinnovaties kunnen verwerken.”

De oplevering van de fabriek is voor Hessing een belangrijke mijlpaal. Frank Hessing: “Voor ons is de oplevering het begin van de transitie. We gaan nu starten met het installeren van nieuwe machines. Begin maart gaan we starten met productie en binnen een jaar zijn alle machines van de huidige locaties overgezet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven