Versspecialist Hessing verbetert interne logistiek met 112 autonome mobiele robots • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Versspecialist Hessing verbetert interne logistiek met 112 autonome mobiele robots


Hessing Supervers, groothandel in groenten en fruit schaft 112 autonome mobiele robots aan. De robots van geek+ moeten de interne logistiek verbeteren.

Autonome mobiele robots veroveren het warehouse. Ook in de verslogistiek. In Greenport Venlo, in de “Fabriek van de Toekomst” van Hessing rijden eind dit jaar 112 robots rond. De autonome mobiele robots van Geek+, volgens eigen zeggen de grootste vloot in deze industrietak in Europa, moet de efficiëntie van de productie en distributie verhogen.

Geek+ robots

De M200 robots van Geek+ verbinden de afzonderlijke verwerkingsprocessen en beheren de complexe logistieke stromen om een verscheidenheid aan vers fruit en groenten door was-, meng- en verpakkingsstations te verplaatsen.

Navigatie

De robots van Geek+ opereren onafhankelijk van elkaar op twee niveaus van de drie verdiepingen tellende fabriek. De robots zijn voorzien van SLAM navigatie en 3D-obstakelsensoren die eventuele obstakels voor de robots detecteren. Een AI-besturingssysteem optimaliseert het transport van honderden robots en vermijdt verkeersopstoppingen.

Innovatiedrift Hessing

Hans Hessing, Director Center of Excellence bij Hessing: “Hessing heeft er altijd naar gestreefd om innovatie in te zetten om het eindproduct voor onze klanten te verbeteren. Door de productielocatie te automatiseren met de AMR-oplossingen van Geek+, hebben we precies dat gedaan en invulling gegegeven aan Fabriek van de Toekomst. We kunnen nu nog meer, op verduurzaamde wijze, gezonde, hoogwaardige voedingsproducten in supermarkten en bij de consument op tafel krijgen en dat sneller dan ooit tevoren.”

Jan Jongbloets, Managing Director Northern Europe bij Geek+ Europe, zegt: “Dit project met Hessing is een sprekend voorbeeld hoe robots inspelen op toenemende consumentenbehoeften. De AMR’s die we inzetten in de Fabriek van de Toekomst van Hessing verbeteren de snelheid en efficiëntie waarmee groente en fruit kunnen worden verwerkt en gedistribueerd. We zijn trots op hoe onze AMR oplossingen kunnen bijdragen aan de kwaliteit, duurzaamheid en versheid van voedingsproducten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven