Ga naar hoofdinhoud

GLS verdubbelt sorteercapaciteit met nieuwe sorteermachines


GLS vergroot de sorteercapaciteit in Utrecht. De pakketspecialist heeft twee nieuwe sorteermachines aangeschaft. De capaciteitsverhoging is onderdeel van een verbouwing.

Snelheid is essentieel. Reden dat Fedex zijn hub in Arnhem flink onder handen heeft genomen. GLS heeft hetzelfde gedaan in Utrecht. Op het depot in Utrecht van GLS Netherlands zijn twee nieuwe sorteermachines in gebruik genomen. Daarmee is de sorteersnelheid ruim verdubbeld.

Sorter

GLS kan sinds kort ruim 10.000 pakketten per uur verwerken in het verbouwde depot. Een nieuw sorteersysteem en een nieuw mini-sorteersysteem (Fortna) maken dit mogelijk. Het nieuwe sorteersysteem kan 4600 pakketten per uur verwerken. De nieuwe mini sorter heeft een capaciteit van 6000 pakketten per uur. Dit systeem verwerkt de kleine pakketten die niet door het reguliere sorteersysteem kunnen vanwege het lage gewicht.

Volledig operationeel

Tom Hartmans, Projectleider bij GLS Netherlands: “Door de komst van de nieuwe systemen is de capaciteit van het depot enorm vergroot. Zo kunnen we iedereen nog sneller voorzien van zijn of haar pakket.”

Verbouwing

De verbouwing is op één voorwaarde doorgegaan; dat het depot tijdens de verbouwing operationeel moest blijven. “Dankzij ons grote netwerk hebben we dit opgelost door de helft van de parcels die bestemd waren voor het depot in Utrecht, tijdelijk door te sturen naar onze andere depots.”

Begin april is het eerste pakket door het nieuwe mini-sorteersysteem verwerkt en halverwege augustus is het grote sorteersysteem volledig operationeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven