Fedex maakt werk van onbemand vliegtuig voor goederentransport tussen sorteercentra • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Fedex maakt werk van onbemand vliegtuig voor goederentransport tussen sorteercentra


FedEx Express wil pakketten tussen sorteercentra transporteren per drone. Hiervoor gaat de pakketreus samenwerken met Elroy Air. De samenwerking moet leiden tot transport van goederen via een onbemand vliegtuig op korte termijn.

Last mile per drone is niks nieuws meer, diverse grote bedrijven, waaronder Walmart, maken werk van bezorging per drone. FedEx Express wil nu drones gaan inzetten voor het vervoer van goederen tussen sorteercentra. De pakketreus werkt hiervoor samen met Elroy Air, het bedrijf dat als eerste een vliegtuig heeft ontwikkeld dat  verticaal kan opstijgen en landen. Dit is het nieuwste initiatief van FedEx in zijn poging om opkomende technologieën binnen zijn netwerken te verkennen en toe te passen.

Logistieke sector innovatie

“FedEx is gebouwd op innovatie en we zijn altijd op zoek naar nieuwe technologieën om de logistieke sector te helpen verbeteren door middel van verbeterde veiligheid, efficiëntie en klantenservice”, zegt Joe Stephens, senior vice president, global planning, engineering en technologie, FedEx Express. “We kijken ernaar uit om door te gaan met testen en leren tijdens onze samenwerking met Elroy Air.”

Elroy Air kondigde in januari 2022 zijn kenmerkende Chaparral-autonoom vliegtuig aan. Het Chaparral-vliegtuig is een eVTOL-luchtvrachtsysteem dat autonoom zo’n 130-230 kilo vracht kan oppikken en door de lucht kan afleveren tot een afstand van bijna 500 kilometer. De Chaparral is geschikt voor vluchten over langere afstanden zonder dat er extra infrastructuur nodig is, zoals luchthavens of laadstations.

“We zijn trots om met FedEx samen te werken om de volgende generatie expresslogistiek te bouwen”, zegt Kofi Asante, VP Business Development and Strategy bij Elroy Air. “We kijken ernaar uit om samen te werken om een ​​nieuwe toekomst te creëren voor de manier waarop we goederen naar mensen over de hele wereld brengen.”

Het streven is om in 2023 te beginnen met vliegtesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven