Ga naar hoofdinhoud

Exotec maakt werk van Oost-Europa door nieuwe samenwerking


Exotec, wereldwijde leverancier van magazijnrobots heeft zijn zinnen gezet op de Oost-Europese markt. Door middel van een strategisch partnerschap met de logistieke integrator A1 Sorter wil Exotec meer voet aan de grond krijgen in Oost-Europa. Ook wordt er werk gemaakt van Zuid-Korea.

Exotec, dat begin dit jaar 3 nieuwe systemen lanceerde, is sinds eind 2022 al actief in Oost-Europa met de opening van kantoren in Duitsland. De samenwerking met A1 Sorter moet die markt een verdere ‘boost’geven. A1 Sorter zal het directe verkoopkanaal van Exotec ondersteunen en helpen. Dit partnerschap heeft al geleid tot het eerste gezamenlijke project in Polen, dat momenteel in de implementatiefase zit.

Polen en Tsjechië

De samenwerking zal zich specifiek richten op Polen en Tsjechië, met toekomstige plannen om de aanwezigheid van beide bedrijven verder uit te breiden naar Roemenië, Hongarije, Slovenië en Slowakije. Andreas Stöckl, EVP Sales Central Europe bij Exotec: “De markt voor magazijnautomatisering in Oost-Europa groeit snel. We zien vooral een gestage toename van het aantal projectaanvragen uit Polen. Met A1 Sorter als onze lokale integrator geloven we dat we een stevige positie kunnen verwerven in deze strategische markt.”

Korea

Om de Koreaanse markt te veroveren, gaat Exotec een partnerschap aan met POSCO DX Co. Ltd., een in Korea gevestigde engineering- en IT-dienstverlener. De samenwerking richt zich zowel op de binnenlandse logistieke automatiseringsmarkt in Korea als de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven