Exotec lanceert drie nieuwe systemen waaronder een pickrobot • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Exotec lanceert drie nieuwe systemen waaronder een pickrobot


Exotec breidt zijn productportfolio uit met drie oplossingen: een modulair conveyorsysteem, een verbeterde pickingrobot en nieuwe eigen magazijnsoftware.

Exotec dat vorig jaar nog honderden miljoenen groeigeld binnenhaalde, heeft de investering onder meer gestoken in innovatie. Exotec lanceert drie nieuwe sysytemen. Een nieuw transportsysteem (Skypath), een vernieuwde pickingrobot (Skypicker) en een eigen magazijnsoftware (Deepsky). De systemen zijn allemaal te integreren met het Skypod Systeem, dat recent live ging bij Eltra.

Volledig geautomatiseerd warehouse

De nieuwe producten brengen Exotec een stap dichter bij hun visie van volledig geautomatiseerde magazijnen. Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec: “Met deze innovaties helpen we onze klanten nog beter om efficiënte, schaalbare en modulaire magazijnen te beheren die aansluiten op hun specifieke behoeften.”

Exotec-klanten die het Skypod Systeem gebruiken, kunnen de volgende producten integreren:

•             De Skypath is een modulair transportsysteem dat een maximale doorvoer van 2.500 bakken of dozen per uur kan bereiken. Het modulaire ontwerp bestaat uit rechte, gebogen en hellende elementen die passen bij de meeste logistieke behoeften en lay-outs. De volledige sturing is geïntegreerd in de mechanische componenten waardoor het een plug-and-play systeem is.

•             De vernieuwde Skypicker is een intelligente orderverzamelrobot voor moderne magazijnen. Met behulp van machine learning kan het automatisch het gewicht, de grootte en de positie van elk item visueel detecteren. Maar het is niet enkel in staat het product te picken, het zal ook op een slimme wijze het product afleggen in de orderverzamelbak of -karton zodat het ingenomen volume geoptimaliseerd wordt. Zo plaatst het items in voorbereidingscontainers en optimaliseert het de beschikbare ruimte om de verwerking van pakketten soepel te laten verlopen. Dankzij verbeteringen aan het systeem kan de Skypicker bovendien tot 600 items per uur verwerken.

•             Deepsky is een end-to-end magazijnsoftware die alle modules binnen het Exotec-portfolio naadloos integreert met de meeste magazijnbeheer- en besturingssystemen en met automatiseringsapparatuur van derden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven